A király és a szikla

A régi időkben egy király sziklát gördített az útra, úgy, hogy a nagy részét eltorlaszolja. Elrejtőzött, és figyelte, hogy vajon bárki is elmozdítja-e onnan. A király leggazdagabb kereskedői és udvaroncai jöttek arra. Mind megkerülték a sziklát, és mérgelődtek, hogy nem járhatóak jól az utak, azonban egyikük sem tett semmit. Aztán jött egy egyszerű ember, aki zöldségeket cipelt. Amikor a szikla közelébe ért, letette a terhét, és nekiállt, hogy elgurítsa a követ. Kemény munka volt, de sikerrel járt. Amikor indulni készült, észrevette, hogy egy erszény hever a kő helyén. Az erszényben aranypénzek lapultak, és egy kis levél is, amelyen az állt, hogy az arany a királytól származik, és azt illeti, aki a követ elgurította az útról.

Számtalan sziklával találkoztunk az év során, és mindet sikerült odébb gördíteni. Egyet sem akartunk megkerülni, nem olyan fából faragják a vérbeli PAF-tagokat!

A kihívások alkalmával szerencsére nem voltunk magunkra hagyva! 

Köszönjük mindenkinek, aki inspirációt merített a PAF szemléletéből, ötleteiből, és ezzel segítette a humánus orvoslás, vagy a jó gyakorlatok terjesztését.

Köszönjük azoknak, akik hírét vitték az alapítványnak, akár azzal, hogy beszéltek rólunk, akár azzal, hogy megosztották híreinket! Örömmel gondolunk mindenkire, aki részt vett a PAF workshopokon, bizalmába fogadott minket, megosztotta velünk a saját tapasztalatait, gondolatait!
Köszönjük a kórházfejlesztések résztvevőinek, hogy szabadnapjaikat is áldozták arra, hogy osztályuk jobban szolgálja a munkatársak és a páciensek igényeit is. 
És köszönjük azoknak, akik együtt görgették velünk a sziklákat: PAF trénereknek, szervezetfejlesztőknek, coachoknak, orvosoknak, szervezőknek, honlapfejlesztőnknek, és minden munkatársunknak!
És mindenkinek, aki velünk FOG dolgozni, mert magába szippantja az utánozhatatlan PAF-érzés! :-)

Megtaláltuk a sziklák helyén kis erszényeket is, tele jutalommal: örömmel, lelkesedéssel, új ötletekkel, új barátokkal! Bár tudjuk, hogy még rengeteg szikla vár ránk, de megyünk tovább, mert mindet öröm elgördíteni!

Mit tettünk le eddig az asztalra?

  1. 2013-ban egy EU-s pályázat elnyerésével megvalósítottuk a nyíregyházi Jósa András Kórház 300 nővérének erőszakmentes kommunikációs képzését.

  2. A 2013-ban megrendezett Nem fog fájni? – Humánus orvoslás a gyermekgyógyászatban című konferencia szervezőivel együttműködtünk, majd a konferencia legnépszerűbb témáiból 2 napos workshopokat  rendeztünk. Ezekből forrott ki az az innovatív módszertan, amelynek alapján a 2014 novemberében Az orvos kezel – a kapcsolat gyógyít című rendhagyó, saját élményű konferenciánkat megrendeztük több mint 100 ember részvételével.

  3. 2014-ben két kórházban kezdtünk el szervezetfejlesztési folyamatot. Az egyik a SOTE I. Gyermekgyógyászati Klinikája (Bókay Klinika), míg a másik a Heim Pál Gyermekkórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya (SBO) volt. A Bókay klinikán végigvittünk egy diagnózis folyamatot és nemsokára elindulnak a készség- és attitűdformáló képzések, míg a Heim Pál Gyermekkórház SBO-n 2016 januárjában indulnak a fejlesztések.

    2015-ben a Szent Margit Kórház Fejlődésneurológiai Osztályán készség- és attitűdformáló workshopokat tartottunk.

    Boldog új évet kíván a PAF csapata!