Motherland - film a szülésről, túlélésről, szolidaritásról

Képzelj el egy százötven ágyas kórtermet. Százötven frissen szült anyát, ugyanennyi kisbabával. Van, aki korababát szült, van, aki ikreket, van, aki húszévesen a negyediket, van, aki tizenhat évesen az elsőt. Micsoda sorsok, micsoda kapcsolatok, hihetetlen képek! Kilátástalan helyzetben dolgozó orvosok, nővérek, szülésznők. És mégis van mit tanulnunk tőlük!

"Érdemes megnézi a filmet, olyan erős és megdöbbentő görbe (?) tükröt mutat nekünk ebből az egészen távoli kultúrából, amilyet egyrészt máshol nem láthatnánk, másrészt utána folyamatosan vetődnek fel bennünk az összehasonlítások, a kérdések, az értelmezések, a kétségek az ottani és az itthoni gyakorlattal kapcsolatban is." (Ny.E. dúla)

"Mindenkinek rengeteg gondolat kavargott a fejében film után... a gondolatok sok síkban futkostak az én fejemben is... nem tudom miért, de nekem a legerősebb az elfogadás és empátia volt, ahogy a nők egymáshoz kapcsolódtak!" (M. A. dúla)

"Nagyon örülök, hogy a PAF a szárnyai alá vette a filmet és nagyköveteként népszerűsíti, és reméljük, a jövőben is szervezni fogja a vetítéseket. Így jutott el hozzám is a híre, és nem bántam meg, hogy elmentem megnézni. Engem teljesen beszippantott a film és az a világ, amibe bepillantást engedett. Nagyon tetszett, hogy - igazi dokumentumfilmhez méltóan - semmit sem magyarázott, nem kommentált, nem alkotott véleményt... csak megmutatott, és a nézőre bízta a következtetéseket. Volt (sőt van!) is min gondolkodni... még napok múlva is azon kaptam magam, hogy azon töprengek, vajon mi lehet az egyes szereplők további sorsa. Egy a miénktől nagyon eltérő világot mutat be, olyat, amit nem nagyon tudunk elképzelni sem. A rendező zsenialitását tükrözi, hogy kis mozaikokból állnak össze az egyes történetek - a szereplők története és a társadalmi környezet sajátosságai is. Az egészségügyi környezet hajmeresztő, szívmelengető viszont az anyák és az apák szolidaritása és támogató kommunikációja." (K. J orvos, IBCLC)

Gyere, nézd velünk!