III. PAF Konferencia - Szenvedély és tudomány az egészségügyben

 
„Azon dolgozunk, hogy visszaadjuk a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését. Fejlesztjük a kórházi együttműködést, a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot. Végső soron az a célunk, hogy erősödjön az egészségügyi szervezetek öngyógyító képessége.”
Mezei Andrea, a PAF elnöke
 

PAF Alapítvány elkötelezett a humán kapcsolatokban rejlő gyógyító erő tudatosításában, fejlesztésében, egészségügyi szervezetekben való elterjesztésében. 2017-ben, harmadik alkalommal szervez konferenciát az emberibb egészségügyért. Személyes tapasztalatainkat ma már tudományos kutatások bizonyítják: a humánus orvoslás, az empátia pozitívan hat mind a gyógyítókra, mind a betegek gyógyulására.

Az empátia csökkenti a fájdalmat – Ha egy operáció előtt a beteggel empatikusan egyeztetnek, akkor javul a műtéti eredményesség, gyorsabb a sebgyógyulás, feleannyi adag morfiumra van szükség, és a beteg hamarabb hazaengedhető (randomizált kontrollált vizsgálatok – RCT – alapján).

A betegközpontúság csökkenti az egészségügyi költségeket – Azon egészségügyi intézményekben, ahol az alapellátást nyújtó orvosok medián feletti betegközpontú ellátást nyújtottak, az ellátás teljes költsége 30%-kal alacsonyabb volt.

A pesszimisták és az optimisták halálozási aránya közötti különbség ugyanakkora, mint a dohányzók és nem dohányzók közötti különbség.

A konferencia szervezői, előadói hisznek abban, hogy vissza lehet szerezni a gyógyítás mindennapokban elhalványuló szenvedélyét.

Időpont: 2017. 10. 17.

 További információkért keresse fel a konferencia honlapját!

A III. PAF Konferencia - Szenvedély és tudomány az egészségügyben honlapja.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner


 Támogatóink: