Kik vagyunk

Lelkes civilek (egészségügyi dolgozók, egyetemi oktatók, szervezetfejlesztők, trénerek, coachok, médiaszakemberek), akik önként és dalolva már évek óta együtt dolgoznak egészségügyi intézményekkel, egészségügyi dolgozókkal (orvosokkal, ápolókkal, más szakdolgozókkal) és gyógyulni vágyó emberekkel az emberibb magyar egészségügy kialakításán!
 

Mit csinálunk?

TRÉNINGEKET ÉS KONFERENCIÁKAT SZERVEZÜNK – Készség- és attitűdformáló tréningeket és konferenciákat tartunk a PAF orvosokkal és szakemberekkel, ahol az érzékenyítés és a saját élmény alapú tapasztalati tanulás játssza a főszerepet. Főbb témák, amelyekkel foglalkozunk: kulturális másság kezelése (roma páciensek), orvos-beteg kommunikáció, szoptatás és stresszmentes koraszülött ellátás, állatasszisztált terápiák, palliatív ellátás (hospice), rossz hír közlése, ráhangolódás a betegre, emberi méltóság.

KÓRHÁZAKAT FEJLESZTÜNK – Teljes intézményeket vagy egyes kórházi osztályokat fejlesztünk átfogóan szervezet- és vezetésfejlesztési, közösségépítési és egyéni fejlesztési módszerekkel, melynek eredményeként az intézmény dolgozóiból jobb közösség válik, jobban ki tudják használni erőforrásaikat, és jobban érzik magukat a munkahelyükön, hatékonyabban tudnak dolgozni. A szervezetfejlesztés kultúraformáló ereje pozitívan hat az adott intézmények működésére, szakmai és vezetési munkájára, szolgáltatási színvonalára és hangulatára.

JÓ PÉLDÁKAT GYŰJTÜNK ÉS TERJESZTÜNK – A páciensek történetei alapján keressük az egészségügy hétköznapi hőseit, a beteg emberekkel együtt érző, velük személyes kapcsolatot kialakító, és a humánus gyógyítás mellett még mindig szenvedélyesen kiálló orvosokat, nővéreket, szakápolókat, szakembereket, akik készek a bürokráciával is szembeszállni, ha a betegeik érdekeiről van szó. Ezeket a hétköznapi hősöket PAF díjban részesítjük, bemutatjuk, példának állítjuk munkájukat.
 

Mit tettünk le eddig az asztalra?

  1. 2013-ban egy EU-s pályázat elnyerésével megvalósítottuk a nyíregyházi Jósa András Kórház 300 nővérének erőszakmentes kommunikációs képzését.
  2. A 2013-ban megrendezett Nem fog fájni? – Humánus orvoslás a gyermekgyógyászatban című konferencia szervezőivel együttműködtünk, majd a konferencia legnépszerűbb témáiból 2 napos workshopokat  rendeztünk. Ezekből forrott ki az az innovatív módszertan, amelynek alapján a 2014 novemberében Az orvos kezel – a kapcsolat gyógyít című rendhagyó, saját élményű konferenciánkat megrendeztük több mint 100 ember részvételével.
  3. 2014-ben két kórházban kezdtünk el szervezetfejlesztési folyamatot. Az egyik a SOTE I. Gyermekgyógyászati Klinikája (Bókay Klinika), míg a másik a Heim Pál Gyermekkórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya (SBO) volt. A Bókay klinikán végigvittünk egy diagnózis folyamatot és nemsokára elindulnak a készség- és attitűdformáló képzések, míg a Heim Pál Gyermekkórház SBO-n 2016 januárjában indulnak a fejlesztések.
    2015-ben a Szent Margit Kórház Fejlődésneurológiai Osztályán készség- és attitűdformáló workshopokat tartottunk.

 

e-max.it: your social media marketing partner


 Támogatóink: