.

WORKSHOPOK

A változás tanulható

...

.

KÓRHÁZFEJLESZTÉS

Visszaadjuk a gyógyítás szenvedélyét

...

.

MINŐSÍTÉS

Akikre büszkék lehetünk

...


Képzéseink

Stresszmentes újszülött ellátás

Stresszmentes újszülött ellátás

2018 március 7-8.

Formája: interaktív, gyakorlatorientált, saját élményű műhelymunka.

Miről szól a két nap?

• Hogy lehet a kellemes egyben biztonságos?
A workshop bemutatja azt a modellt, melyet a külföldiek után egyre több hazai koraszülött intenzív centrum és szülészeti intézmény alkalmaz. Központban az újszülött-anya páros, a baba stresszmentes fogadása, az újdonsült szülők támogatása, a noninvazív ellátás lehetőségei, a gondozási módszerek, a gyógyszerezés új szempontjai.

• Az újszülöttek szükségletei
Nem szabad elfelejtenünk, hogy az újszülöttnek – akármelyik terhességi hétben jött világra –életfunkciói biztosítása mellett – szülei testközelségére és a tőlük kapott biztonságra egyaránt szüksége van. Hogyan elégíthetjük ki ezt a szükségletet kórházi körülmények között?

• A szülők szükségletei
A szülők többnyire nem érzik magukat kompetensnek az újszülött ellátásában, főleg, ha a baba a vártnál korábban születik. Mit takar a kenguru módszer és a speciális szoptatástámogatás? Együttműködés és empátiafejlesztés.

• Így működik a team
Az újszülött és a szülők érdeke, hogy a segítő team egységes szemlélet alapján, olajozottan működjön együtt. A team minden egyes tagjának tisztában kell lenni az osztály belső irányelveivel, melyek a csecsemő és a szülők védelmében születtek.

• Személyes lehetőségek
Mi az, amit ön az intézményében a megismert modellből hasznosítani tud? Mit tehet ön a saját területén?

Esemény létrehozva

2017. május 04.

Tags

orvosoknak, szakdolgozóknak, segítő foglalkozásúaknak

 

Segítse munkánkat!

Dolgozzon velünk!
Ha tetszenek a céljaink, és úgy érzi, tudásával, tapasztalataival, energiájával, idejével hozzá tud járulni munkánkhoz, keressen minket!

Írjon nekünk!
Küldje el nekünk pozitív történetét, mert a pozitív visszajelzés tápláló energia. Várjuk mindazokat a történeteket, amelyek példát mutatnak az emberségesebb bánásmódra. Amennyiben történetet nem e-mailben szeretné elküldeni, akkor kérjük, hogy postai úton juttassa el hozzánk. A történet mellé írja le az orvos, az intézmény és az osztály nevét is, a borítékra pedig  „PAF – Az én történetem”. Postacímünk: 1037 Budapest, Montevideo utca 2/C.

Támogasson minket! 
Támogassa a PAF-ot adója 1 %-ával!  Adószámunk: 18214992-1-42
Bankszámlaszám: 10700244-66607027-51100005

Az adományozók jóvoltából az alapítványnak a jövőben lehetősége lesz arra, hogy különböző eszközökön és csatornákon keresztül támogassa az emberibb egészségügy kialakítását, az egészségügyi intézmények és dolgozók fejlesztését, illetve az egészségügyet igénybe vevő embereket.

 


 Támogatóink: