Három édes kisbabával

A Szent Margit Kórház Fejlődésneurológiai osztályán 2014-ben kezdtük el a szervezetfejlesztést.

Büszkék voltunk rá, hogy ajánlásra keresett meg minket Dr. Telcs Bori fiatal gyermekgyógyász, aki jókat hallott a PAF-ról, sőt előzetesen már PAF műhelymunkákon is részt vett. A képzést végül 2015 telén kezdtük el.

Nem volt egyszerű összehozni a tréning napokat, mert az orvosok, és gyógytornászok egy műszakban, míg a nővérek két műszakban dolgoznak az osztályon és Berényi professzor asszony, az osztályvezető főorvos nagyon szeretett volna odafigyelni mindkét csapat érdekeire, érzékenységeire. 

 

Első megközelítésre a kétnapos tréning ötlete két csoportban szinte kivitelezhetetlennek tűnt, de sok-sok megbeszélés és egyeztetés után végül megtaláltuk az időpontokat.

A legmeghatóbb számunkra az volt, hogy a kezdeti idegenkedés után szinte részévé váltunk az osztály életének: a kisbabák velünk voltak a tréningen - három édes kisbaba - és voltak nagyon szép történetek, sírtunk is nevettünk is a kétszer két napon. 

 

 

Lenyűgöző élmény volt találkozni Katona professzor úrral, aki túl van a kilencedik x-en, és aki az osztályon folyó munka módszertani "atyja", a Katona-módszer kidolgozója és megannyi könyv szerzője. A hosszú boldog élet titkáról faggattuk, amikor "leugrottunk" ebédelni és velünk jött a liftben. Annyit mondott mosolygós huncut tekintettel: „Kevés adminisztráció, és sok örömteli kreatív munka.” 

Amikor, pedig a könyveit mutatta meg nekünk, még hozzátette, 

- Írtam pár könyvet, mert mit is csinálhatna az ember, ha ilyen hosszú életet él.

 

Egy élmény volt számunkra a közös út, amelyen tréner társaim Bodor Márton és Dr. Ambrus Zoltán, a PAF önkéntesei is elkísértek.

A paffogást a Szent Margit kórházban idén is folytatjuk...

Mezei Andi